Saskia, directeur Witte Kruis

Saska stapte over van OV-concessiedirecteur Noord-Holland naar algemeen directeur van Witte Kruis: “Ik haal heel veel motivatie uit werkplezier, maar zeker ook uit mezelf blijven ontwikkelen. Deze overstap is voor mij een prachtige kans om te groeien.” 

Voordat Saskia in 2007 begon bij Connexxion, had ze al bijzondere OV-ervaring opgedaan. “Na mijn studie Technische Bedrijfskunde ben ik in 2005 naar Ghana vertrokken om daar ‘Metro Mass Transit’ te ondersteunen met het opzetten van een HR-afdeling en deze te leiden. Dit nieuwe OV-bedrijf was een gezamenlijk project van de Ghanese en de Nederlandse overheid om openbaar vervoer in Ghana te verbeteren. Een heel bijzondere en leerzame tijd,”

Na twee jaar keerde Saskia terug naar Nederland en besloot haar opgedane ervaring in te zetten bij Connexxion. “Ik startte bij het Tenderteam, waar we verantwoordelijk zijn voor het winnen en behouden van concessies. Uiteindelijk heb ik een aantal jaar als projectleider in dat team gewerkt. Ik leer in elke rol elke dag nieuwe dingen en ik heb vaak na een aantal jaren behoefte aan grotere ontwikkelstappen. Vanuit die optiek ben ik op zoek gegaan naar de volgende uitdaging.” 

"Deze overstap is voor mij een prachtige kans om te groeien."

Saskia

Via functies als manager vervoerplanning, accountmanager voor de provincie Noord-Holland en manager Commercie kwam Saskia in 2017 (halverwege een MBA-opleiding aan Nyenrode) terecht in haar voorlopig laatste OV-rol: concessiedirecteur voor Noord-Holland. “Hier vond ik de essentie van het werken ‘in de regio’. Een fijn team, betrokken collega’s en mooi werk met alle aspecten van het OV.” 

“Na een kleine drie jaar in de functie van concessiedirecteur ben ik weer voorzichtig gaan rondkijken. Bewust niet binnen het OV, maar naar een ander inhoudelijk werkveld. Dat is een punt dat ik graag meegeef aan collega’s: ga het gesprek aan als je ambities hebt die je in je huidige rol niet waar kan maken. Transdev biedt daar een goede omgeving voor, te lang een functie blijven uitoefenen die je niet prikkelt, is nooit goed.” 

"Ga het gesprek aan als je ambities hebt die je in je huidige rol niet waar kan maken."

“Het is heel mooi om te zien dat Witte Kruis een uiterst professionele, innovatieve, maar ook ‘lerende’ organisatie is. Die constante wil om te verbeteren past erg goed bij me,” zegt ze opgewekt. “Ik ben eigenlijk in het diepe gesprongen, in mijn ogen de beste manier om je een nieuwe situatie eigen te maken. Op verschillende manieren probeer ik deze nieuwe wereld te ontdekken. Veel met collega’s spreken, podcasts luisteren, wetten lezen en vooral voortdurend je ogen en oren openhouden.”

Een compleet nieuwe sector, een compleet nieuwe rol en dat in een tijd waarin de wereld nog aan het opkrabbelen is na een aangrijpend jaar. Het zijn dingen waar Saskia merkbaar veel energie uithaalt. “Veel dingen zijn nog even wennen natuurlijk, maar ik geniet met volle teugen van alles wat op mijn pad komt. Er zijn hier veel nieuwe ideeën en initiatieven en ik zie het dan ook als een voorrecht om deze drive, dit enthousiasme, in goede banen te leiden. Ik zit hier helemaal op mijn plek. Ik ben nog steeds heel blij om binnen Transdev te mogen werken en dan ook nog eens in een nieuw, uitdagend werkveld. Het is ‘the best of both worlds’!”