Opleiding & ontwikkeling

Opleiding & ontwikkeling

Buschauffeurs

De Academy is de plek waar je wordt opgeleid tot buschauffeur. Hier kom je direct in contact met je nieuwe collega’s. In een periode van ongeveer twee maanden stomen onze instructeurs je klaar om je rijbewijs D te halen. Na een aantal weken theorielessen mag je gaan rijden op de bus.  Als je geslaagd bent voor de theorie en de praktijk, mag je aan de slag met vakbekwaamheid. Dit heet ‘Code 95’. Vervolgens mag je je buschauffeur noemen en start je bij één van onze vestigingen. Je wordt dan niet meteen in het diepe gegooid, maar gaat samen met een mentor aan de slag.

Om ervoor te zorgen dat je vakbekwaam blijft, word je elk jaar bijgeschoold op diverse onderwerpen, zoals het nieuwe rijden, manoeuvreren en rijoptimalisatie. We beschikken over onze eigen rijsimulator die we in diverse bijscholingsactiviteiten inzetten.

Video: Adrie, manager learning & development

Foto 1-8 bus
Foto1-15 Techniek

Techniek

In samenwerking met onze experts verzorgt de Academy de benodigde opleidingen in het kader van vakmanschap én omscholing naar ZE monteur. Steeds meer dieselvoertuigen worden verruild voor elektrische voertuigen of waterstofvoertuigen, de zogenoemde ZE voertuigen. Dit vereist van onze chauffeurs een andere manier van rijden en van onze monteurs een andere manier van werken. Niet alleen het onderhoud maar ook het zoeken naar en het analyseren en oplossen van technische storingen vereist andere kennis en vaardigheden dan het sleutelen aan dieselmotoren.

Naast jaarlijks terugkerende trainingen verzorgt de Academy, in samenwerking met leveranciers, voertuig-specifieke trainingen. Op deze manier dragen we bij aan de ontwikkeling van onze monteurs en bereiden we hen voor op de toekomst.

Service & Veiligheid

Samen met andere branchegenoten verzorgt de Academy opleidingen op het gebied van Service & Veiligheid ten behoeve van de vakbekwaamheid van onze BOA’s. Om ervoor te zorgen dat onze BOA’s vakbekwaam en bevoegd blijven, worden ze elk jaar bijgeschoold op onderwerpen die zij ook in de basisopleiding hebben geleerd.

Foto1-10 BOA
Foto hoofdkantoor

Indirecten/staf

Ook bij functionele opleidingen en maatwerkoplossingen voor de ontwikkeling van medewerkers speelt de Academy een belangrijke rol.  De Academy adviseert leidinggevenden en medewerkers bij opleidingsbehoeftes. Welke opleiding past bij de functie van een medewerker? En welke opleidingsvorm past daar het beste bij? De Academy gaat op zoek naar de opleidingsmogelijkheden die het beste passen bij de ambities van zowel de medewerker als van Transdev.

Transdev, the mobility company