Over Transdev

Wie is Transdev

Transdev Nederland is één van de grootste mobiliteitsbedrijven van Nederland. We zijn actief onder bekende merken als Connexxion, Hermes en Witte Kruis. Van bussen, treinen en taxi’s tot ambulances en zelfs autonome shuttles, onze voertuigen vind je door het hele land.

Foto16 kantoor

Mobiliteit zorgt voor verbinding tussen mensen. Transdev zorgt voor maatwerk op het gebied van plannen, betalen en vervoeren. Servicegericht werken, verbeteren en innoveren kunnen we niet zonder onze ruim 6000 medewerkers. Onze mensen hebben totaal verschillende achtergronden en werken samen aan ons gemeenschappelijke doel. Samen houden we Nederland bereikbaar. En daar zijn we trots op. 

Wij zoeken dan ook mensen die met ons mee willen veranderen. Mensen die oog hebben voor innovatie, veiligheid en plezier in het werk.

 
Transdev_kerngegevens_2019.png-1-1024x755

Samen staan we sterk. Samen zijn we Transdev.

Verreweg het grootste deel van onze collega’s werkt als buschauffeur, treinmachinist of taxichauffeur. Ook zijn veel functies direct gelinkt aan onze dienstverlening in de regio. Denk daarbij aan onze Service- & Veiligheidsteams die service verlenen en toezicht houden, de monteurs die onze vloot onderhouden, de telefonisten die onze taxiritten inplannen en de medewerkers van onze Klantenservice die vragen beantwoorden. 

Vanuit het hoofdkantoor in Hilversum wordt onze dienstverlening ondersteund en ons aanbod uitgebreid. Zo vind je hier bijvoorbeeld het Zero Emission team, dat hard werkt aan het uitbreiden van onze emissievrije vloot. En alle overige indirecte functies zoals Inkoop, Facturatie, Marketing, Finance en HR.  

Tot slot is Witte Kruis een bijzondere tak van ons bedrijf, de grootste zelfstandige ambulanceorganisatie van Nederland. Witte Kruis zet zich in voor ambulancezorg, evenementenzorg, huisartsenvervoer, opleidingen en hulpverlening bij evenementen en festivals.

Geïnteresseerd in één van onze vacatures? Klik hier.

Duurzaamheid

Innovatief vervoer zit in ons DNA: al in 1999 introduceerden we de Parkshuttle, een volledig autonome elektrische shuttle. Een steeds groter deel van onze vloot is bovendien Zero Emission. Zo rijden rond Eindhoven en Schiphol honderden elektrische bussen en hebben we in de regio Hoeksche Waard onze eerste waterstofbussen in gebruik genomen. Ook gebruiken steeds meer elektrische rolstoelbussen voor zorgvervoer. Zo zetten we grote stappen richting een volledig emissievrije vloot in 2030, een belangrijke wens van de Nederlandse overheid. 

 

CO₂-Prestatieladder

Transdev zet zich in voor een gezond en duurzaam Nederland. We verduurzamen in een rap tempo onze vloot, dankzij de instroom van emissievrije voertuigen. Om een beter inzicht te krijgen in onze CO₂-uitstoot, zijn we gestart met de CO₂-Prestatieladder. Door het maken van een CO₂-footprint brengen we onze belangrijkste CO₂-emissiebronnen in kaart. Dankzij onze inzet voor CO₂-reductie hopen we eind 2021 in aanmerking te komen voor een certificering op niveau 3 van de CO₂-Prestatieladder. Onze footprint wordt vervolgens elk half jaar opnieuw berekend. Houd deze landingspagina in de gaten voor meer informatie!

duurzaamheid-transdev
Foto 26 Kantoor

Veiligheid

Onze reizigers willen we veilig vervoeren, onze patiënten willen we veilig de juiste zorg bieden en onze medewerkers moeten hun werk kunnen doen in een veilige werkomgeving. Kortom, veiligheid is een belangrijk onderwerp binnen Transdev. Voor elke regio waar wij actief zijn, hebben we daarom een specifiek sociaal veiligheidsplan, afgestemd met de veiligheidsregio’s, de decentrale overheden en onze opdrachtgevers. Naast de inzet van speciale Service- en Veiligheidsteams en camera’s in onze bussen, zetten we ons ook in om de maatschappelijke veiligheid te bevorderen. Zo trainen we onze chauffeurs, machinisten, S&V-teams en verpleegkundigen in de-escalerend handelen.

Transdev blijft continue innoveren om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersongevallen te reduceren.

Transdev, the mobility company