Veelgestelde vragen buschauffeur

Antwoord op vragen over onze vacatures, de Academy en het sollicitatie- en inwerktraject. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Chauffeur Transdev

Algemene vragen

Het dragen van een bril hoeft geen beperking te zijn. Tijdens de medische keuring wordt beoordeeld of het gezichtsveld en de gezichtsscherpte voldoende zijn.

Om comfortabel, maar ook goed en veilig in de bus te zitten, moet je minimaal 1.65 m zijn en mag je maximaal 1.98 m zijn

Parttimefuncties zijn mogelijk te combineren. Dit hangt natuurlijk ook af van jouw studie. Bij de functies buschauffeur en taxichauffeur kan het combineren wel, omdat er veel mogelijkheden in werkuren zijn.

Het is belangrijk dat je niet volledig afhankelijk bent van het OV omdat het ook kan voorkomen dat je al moet werken voordat de bussen rijden.

Dat bepalen we in overleg. Wanneer deze situatie zich voordoet, zullen we samen kijken naar de haalbaarheid

Dan is de vacature inmiddels vervuld. Maar een overzicht van al onze vacatures vind je hier: https://www.werkenbijtransdev.nl/

Nee, bij Transdev is het niet mogelijk een open sollicitatie te sturen.

Onderaan de vacaturetekst staat een contactpersoon vermeld, met deze persoon kun je contact opnemen met vragen over de vacature. Dit kan telefonisch, of mail naar recruitment@transdev.nl

Arbeidsvoorwaarden

Je kan een vergoeding ontvangen van €1.850 per maand gedurende de opleiding. Wanneer je de opleiding voltijd volgt dien je dan wel 40 uur per week beschikbaar te zijn.

Dit is niet verplicht. Wanneer je geen MBO2-diploma of hoger hebt, wordt er een capaciteitentest afgenomen om te bepalen of jouw niveau overeenkomt met het niveau van de opleiding.

Ja, als de functie dit toelaat wel.

Dit betekent dat het voorkomt dat je weekenden, feestdagen en avonden werkt. Buiten de kantooruren van 09.00 – 17.00 uur.

Het sollicitatieproces

Het is belangrijk om te kijken of het niveau voor de betreffende functie overeenkomt.

Dit is een fysieke fitheidstest, die nodig is voor het werk van buschauffeur. Bij de medische keuring beoordeelt een Arbo-arts of iemand medisch gezien in staat is om veilig een bus te besturen. Daarbij wordt de bloeddruk en pols gecontroleerd, krijg je een oogtest en gezichtsveldonderzoek en vindt er een urineonderzoek plaats.

Dit is een keuring door een psycholoog. Deze zal testen of je concentratievermogen en je reactiesnelheid voldoende zijn en of je de werkdruk aan kunt. Het psychologisch onderzoek bestaat uit een capaciteitentest, persoonlijkheidsvragenlijst, rijvaardigheidstest en een interview met een psycholoog

 • Je schaft online een Gezondheidsverklaring van het CBR aan (op eigen kosten) en vult deze in.

 • Op de website van het CBR log je in met je persoonlijke DigiD code (met een DigiD code via sms, of de DigiD App verificatie).

 • Wanneer je (nog) niet in bezit bent van een DigiD inlogcode, zul je deze moeten aanvragen. Dit duurt zo'n 3 werkdagen.

Stap voor stap:

 1. Klik onder het kopje ‘Rijbewijs houden’ op ‘Gezondheidsverklaring’

 2. Ga naar ‘Gezondheidsverklaring invullen’ en inloggen

 3. Log in met sms-controle of app verificatie

 4. Klik vervolgens op de oranje ‘start’ button

 5. Controleer de persoonlijke gegevens en vul aan waar nodig

 6. Kies rijbewijscategorie 'Bus én Personenauto' (indien je je rijbewijs voor 1 juli 2015 hebt behaald, vink dan ook het T-rijbewijs aan)

 7. Vul de vragen in die nu gesteld worden voor de ‘gezondheidsverklaring rijbewijs’

 8. Controleer in het laatste veld de gegevens, verzend de gegevens en log nogmaals in met DigiD

 9. Volg het scherm voor de betaling van de gezondheidsverklaring

Het inwerktraject

Iedereen die bij Transdev in dienst treedt, ongeacht de functie, begint zijn reis bij The Academy. Voor chauffeurs is dat het begin van een cursus van 6 tot 8 weken. Wij financieren het uitgebreide opleidingsprogramma en aan het einde van dit programma heb je een nationaal erkende kwalificatie.

De opleiding duurt 6 tot 8 weken. Afhankelijk of je de examens in 1 keer behaalt.

Je doet een rij-test, psychologisch onderzoek en een medische keuring. De opleiding zelf duurt 6 tot 8 weken, natuurlijk afhankelijk of je de examens in 1 keer behaalt.

Nee, dit is niet mogelijk. De theorie-opleiding duurt 3 weken en vindt aaneensluitend plaats.