Wij zijn Transdev. Hét mobiliteitsbedrijf van Nederland.

Transdev geeft mensen de vrijheid om te reizen. Van bussen, treinen en taxi’s tot ambulances en zelfs autonome shuttles, onze voertuigen vind je door het hele land. We zijn actief onder bekende merken als Connexxion, Hermes en Witte Kruis.

Innovatie en duurzaamheid

Innovatief vervoer zit in ons DNA: al in 1999 introduceerden we de Parkshuttle, een volledig autonome elektrische shuttle. Een steeds groter deel van onze vloot is bovendien Zero Emission. Zo rijden in Eindhoven en rond Schiphol honderden elektrische bussen en hebben we in de regio Hoeksche Waard onze eerste waterstofbussen in gebruik genomen. Ook gebruiken we steeds meer elektrische auto's en rolstoelbussen voor zorgvervoer. Zo zetten we grote stappen richting een volledig emissievrije vloot in 2030, een belangrijke wens van de Nederlandse overheid. 

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk onderwerp binnen Transdev. Voor elke regio waar wij actief zijn, hebben we daarom een specifiek sociaal veiligheidsplan, afgestemd met de veiligheidsregio’s, de decentrale overheden en onze opdrachtgevers. Naast de inzet van speciale Service- en Veiligheidsteams en camera’s in onze bussen, zetten we ons ook in om de maatschappelijke veiligheid te bevorderen. Zo trainen we onze chauffeurs, machinisten, S&V-teams en verpleegkundigen in de-escalerend handelen.

Transdev blijft continu innoveren om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersongevallen te reduceren. Zo zijn onze nieuwste bussen voorzien van camera's in plaats van zijspiegels. Dit verbetert het zicht rondom het voertuig en helpt onze chauffeurs om hun omgeving beter te kunnen zien in het donker en bij slecht weer.

"Servicegericht werken, verbeteren en innoveren kunnen we niet zonder onze ruim 6000 medewerkers. Onze mensen hebben totaal verschillende achtergronden en werken samen aan ons gemeenschappelijke doel. We bieden Nederland de beste mobiliteit en zorg. En daar zijn we trots op."

Manu Lageirse, CEO Transdev Nederland