Werken als buschauffeur? Word baas over jouw bus!

Waarom buschauffeur worden bij Transdev?

Nou, daar hebben we nogal wat redenen voor!  Het is natuurlijk echt een mooie baan, werken als buschauffeur. Elke dag nieuwe gezichten, elke dag naar buiten, elke dag anders. Geen 9-tot-5 baan, waarbij je de hele dag achter een scherm zit. Je bus is je rijdend kantoor. Met dagelijks prachtig uitzicht. De kick van zo’n groot voertuig besturen is natuurlijk gigantisch. Maar het is ook een flexibele baan, die je kunt combineren met je drukke sociale bestaan. En het verdient goed. Zeker als je bij Transdev werkt.


Bekijk hier onze buschauffeur vacatures >

Dé baan met impact

Kies voor vrijheid en flexibiliteit

Een goed (start)salaris

Een goede werksfeer met betrokken collega’s

Je weet ver van tevoren je rooster

Waarom de weg op voor Transdev?

Transdev maakt het je zo makkelijk mogelijk. Wij stomen je klaar om baas over eigen bus te worden. En geven je vastigheid en stabiliteit, zonder dat je daarmee je vrijheid verliest. Jij bepaalt hoeveel je werkt: in alle flexibiliteit. Je kunt namelijk zelf aangegeven of je fulltime of parttime wil werken. Omdat je ver van tevoren weet wat je rooster is, kun je je werk en privé goed op elkaar afstemmen.

Behalve dat deze functie jou iets biedt, doe je ook wat terug voor de maatschappij. Voor mensen die niet zelf van A naar B kunnen komen, voor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Voor hen ben jij cruciaal. Jij vervoert ze veilig én op tijd. Zorgt dat zij daar komen waar ze willen zijn. Je kunt hun dag maken met een glimlach, een praatje en simpelweg vriendelijkheid. Zoveel gezichten, dus ook zoveel impact op een werkdag. Die dankbaarheid en die voldoening maken werken als buschauffeur heel bijzonder.

En dan je voorwaarden, ook niet onbelangrijk.

  • Een goed (start)salaris;

  • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Openbaar Vervoer;

  • Een afwisselende baan;

  • De mogelijkheid om tussen 28 en 40 uur in de week te werken;

  • Een betaalde opleiding tot buschauffeur.

Wat moet ik allemaal kunnen?

Transdev maakt het je zo makkelijk mogelijk. Alleen een B-rijbewijs en minimaal 1 jaar zelfstandige rijervaring is een vereiste. Voor het D-rijbewijs leiden wij je op. Examens kosten je dus niets. Je krijgt zelfs een vergoeding tijdens je opleiding. Buschauffeur worden is voor jou alleen een investering van je tijd. Het is vooral veel zelfstudie thuis. Je bent zelf in controle. Je praktijk plan je zelf in, net zoals bij je ‘normale’ rijlessen. In totaal gaat het om 30 tot 40 lesuren, die je in blokken van 4 uur kunt indelen.

Vanaf het moment dat je geselecteerd wordt, tot het moment dat je een diploma in handen hebt, zitten 3 tot 4 maanden. Voor je het weet ben je dus buschauffeur. We vragen we wel een paar dingen van je. Je krijgt twee keuringen: één daarvan is een medische keuring, de andere is een psychologisch onderzoek. En je doet een rijtest. Als laatste vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

En waar staan we voor?

Bij Transdev staan we echt voor een fijne werksfeer. Voor betrokkenheid vanuit je manager, maar ook de rest van je team. We staan voor fysieke en mentale gezondheid. En vitaliteit. We belasten je daarom niet met zwaar werk of een hoge werkdruk. Jij moet je werk op jouw manier kunnen doen. Stressvrij. En zonder je zorgen of je werk mee naar huis te nemen.

Vind hier jouw volgende halte

Filter vakgebieden

6.000 collega's gingen je voor!

Maar wie zijn wij eigenlijk?

De bussen, treinen of taxi’s van Connexxion, Hermes, Bravo, Breng of Rrreis wel eens zien rijden? Nou, dát is Transdev Nederland. Maar ook de ambulances van Witte Kruis en de zelfrijdende shuttles rijden onder de naam Transdev. Wij geven mensen de vrijheid om te reizen.

Bij alles wat we doen, staan onze reizigers en medewerkers centraal. En dat zijn er nogal wat. We vervoeren namelijk dagelijks honderdduizenden mensen en hebben ruim 6.000 medewerkers in Nederland en 82.000 wereldwijd. Met onze duurzame voertuigen en initiatieven dragen wij ook nog eens bij aan een duurzaam Nederland. Welkom bij Transdev!

Nog vragen voordat je solliciteert als buschauffeur?

Bekijk de veelgestelde vragen