Ik bestuur de bus dag

Altijd al eens willen ervaren of het beroep buschauffeur jou op het lijf geschreven is?

Als buschauffeur sta je elke dag klaar voor je reizigers. Je brengt ze comfortabel en veilig naar hun bestemming. Een grote verantwoordelijkheid dus. Benieuwd of dit werk iets voor jou is? Probeer het eerst een dagje uit en sluit aan op een van onze ‘ik bestuur de bus dagen’. 

Tijdens de 'ik bestuur de bus dag' rijden wij met verschillende bussen door onze regio’s en mag je zelf plaatsnemen achter het stuur en je eerste rit maken! Ook als je alleen in het bezit bent van een rijbewijs B.

Jeroen Olthof Academy
  • Geen busrijbewijs nodig

  • Je zit zelf achter het stuur

  • Leer alle ins en outs van het vak

Aankomende events

  • Op 29 mei rijden wij in de regio Eindhoven met Hermes.

Meld je aan

Stap vrijblijvend op de bus!

Onze collega’s van Connexxion, Hermes en Transdev vangen je op met een kopje koffie of thee. We beginnen met een informatieve presentatie over het vak en onze organisatie. Vervolgens ga je samen met een van onze ervaren instructeurs en drie andere deelnemers naar de bus. Hier krijg je een korte introductie over het voertuig. Daarna is het tijd voor het echte werk! Je neemt ongeveer 20 minuten plaats achter het stuur: eerst op ons terrein om vertrouwd te raken met de bus, en daarna de openbare weg op! 

Enthousiast geworden na je eerste rit als buschauffeur? Stel je al vragen direct aan onze collega’s of meld je aan voor onze academy. Na afloop ontvang je een leuke goodiebag voor thuis.

Hoe is het om als buschauffeur te werken? Hoor het van onze collega Jur:

"In een beest van een wagen door heel Brabant rijden, met het beste uitzicht van de bus, omringd door fijne reizigers en toch lekker zelfstandig aan de bak zijn.

Dát maakt het beroep van buschauffeur zo mooi!"

- Jur

Buschauffeur Jur