Berkay, medewerker IT-Servicedesk

Een storing op je werktelefoon oplossen, zorgen dat je weer kan inloggen op je flexwerkplek, het gebruiksklaar maken van een laptop voor een nieuwe collega; de IT Servicedesk staat altijd voor de Transdev collega's klaar. Zo ook Berkay Özturk.

Ondanks dat Berkay de jongste van het team is, heeft hij aan ervaring geen gebrek. Sterker nog, zijn interesse in ‘computers’ begon al op jonge leeftijd. Toen Berkay thuis een PC kreeg, kon hij zijn geluk niet op. “Ik heb dat ding echt compleet binnenstebuiten gekeerd,” zegt hij lachend. “Spreekwoordelijk bedoel ik dan. Letterlijk binnenstebuiten keren van een dure computer hadden mijn ouders niet zo leuk gevonden denk ik."

“Na de servicedesks van een grote bank en van een energieleverancier, is de servicedesk van Transdev een leuke afwisseling,” vertelt Berkay. “Het is ook een bijzonder bedrijf eigenlijk. Heel veel verschillende werkzaamheden op veel verschillende gebieden. En bij al die dingen komt wel ‘IT’ kijken, in één of andere vorm. Dat gaf me meteen vertrouwen dat er bij Transdev ruimte is om door te groeien, om mezelf uit te dagen.”

“De ruimte die ik krijg om mezelf te ontwikkelen, de vrijheid in mijn werk, het salaris... Ja, ik heb het hier heel erg naar mijn zin.”

Berkay Özturk

Inmiddels is wel duidelijk hoe ambitieus Berkay is, maar hij laat het niet alleen bij woorden. Sterker nog: ondanks dat hij pas kort onze collega is, heeft hij zich al goed in de kijker gewerkt. "Door mijn werkervaring begon ik ook hier in een eerstelijnsfunctie. Ik heb de afgelopen maanden al heel veel collega’s aan de lijn gehad,” lacht hij. “Maar blijkbaar doe ik het goed, want inmiddels word ik ingewerkt als tweedelijns-medewerker. Het is een bijzonder gevoel om te ervaren dat enthousiasme en inzet niet alleen worden gezien, maar dat het ook wordt beloond. Ik krijg na een relatief korte tijd de kans om te bewijzen wat ik kan. Die kans grijp ik met beide handen aan.”

"Doordat we een team zijn, helpen we elkaar groeien."

“De ruimte die ik krijg om mezelf te ontwikkelen, de vrijheid in mijn werk, het salaris... Ja, ik heb het hier heel erg naar mijn zin,” geeft Berkay glimlachend toe. “Het is een leuke groep collega’s, heel sociaal. Maar we kunnen goed nieuwe collega’s gebruiken!” Na een klein half jaar heeft hij al een goed beeld van welke kwaliteiten zo’n nieuwe collega zou moeten hebben. “Naast sociaal vaardig is het vooral belangrijk dat je communicatief sterk bent. Niet alleen naar de collega’s voor wie je klaarstaat als IT-medewerker, maar ook zeker binnen je team. Je versterkt elkaar, je hebt elkaar nodig. Dat is ook waarom ik het hier zo fijn werken vind; doordat we één team zijn, helpen we elkaar groeien.” En groeien, dat blijft de rode draad voor Berkay. “Ik kijk heel erg uit naar mijn tweedelijnswerk. Maar dat is nog niet mijn eindhalte hier,” zegt hij met een knipoog. “Werkplekbeheer of systeembeheerder... Ja, dat lijkt me wel wat!”